Systém generálního klíče ABUS pro váš bezpečnější provoz

Bezpečnost
Systém generálního klíče ABUS pro váš bezpečnější provoz

Díky nové spolupráci se společností ABUS vám přinášíme úplně novou službu, která zdokonalí zabezpečení prostor vašeho provozu a zároveň přinese naprostou kontrolu nad tím, co se kde děje. Jedná se o bezpečnostní systém tzv. generálního klíče. Jak tento sytém funguje?

Systém generálního klíče využívá patentovaných cylindrických vložek, které je možné kombinovat s visacími a nábytkovými zámky. Proto se systém dokáže přizpůsobit jakkoli velkému objektu – od zabezpečení skladištní haly až po luxusní hotelový komplex. Díky navrženému systému klíčů můžete určit, kdo kam bude mít přístup. Přesně podle podmínek vašeho provozu. Jak tyto jedinečné uzamykací systémy fungují a jak na to?

 

Výhody systému generálního klíče

Díky spolupráci se společností ABUS vám přinášíme velké množství různých typů visacích zámků a cylindrických vložek, které si můžete objednat buď jednotlivě, nebo ve větším množství, ale na jeden klíč pro všechny.

Generální klíč

Pak je tu ale také jedinečný systém generálního klíče, který je využíván po celém světě v nejrozličnějších objektech. Proč je tak oblíbený? Zde je několik jeho výhod:

  • dle vašich potřeb připravíme řešení přímo „na míru“
  • majitel objektu má dokonalý přehled o přístupech jednotlivých uživatelů (zaměstnanců, externistů, hostů apod.) do konkrétních prostor
  • kdykoli lze doobjednat náhradní klíče nebo systém rozšířit (např. při přístavbě objektu)
  • splňuje nejvyšší bezpečnostní požadavky a jde o precizní práci, protože je vše „Made in Germany“
  • systém může obsahovat více než 10 000 cylindrických vložek
  • klíče je možné dodávat se zabudovaným elektronickým čipem, díky kterému můžete např. monitorovat docházkový režim

 

Jak systém vlastně funguje

Jak tento jedinečný systém funguje, si nyní ukážeme na konkrétním příkladu:

  • Generální ředitel potřebuje mít přístup do všech dveří ve firmě, a proto mu je vytvořen klíč, který pasuje do všech cylindrických vložek nebo visacích zámků. Také přesně určí, kdo kam bude mít přístup. To je vidět v případech uvedených níže.
  • Vedoucí IT oddělení potřebuje přístup do hlavního a vedlejšího vchodu budovy a zároveň do „serverovny“. Proto bude mít klíč, který ho pustí pouze do těchto dveří.
  • Běžný zaměstnanec potřebuje pouze přístup do hlavního a vedlejšího vchodu a právě k tomu bude mít uzpůsobený klíč.

 

Bezpečnost na druhou

Systém generálního klíče vždy dodáváme s bezpečnostní kartou, kterou bude mít k dispozici pouze pověřená osoba. Bez této karty nelze přidělávat náhradní klíče ani cylindrické vložky a tak je zabráněno nelegálnímu kopírování klíčů.

Systém dodáváme s patentově chráněnými cylindrickými vložkami Zolit a Bravus. Polotovary klíčů nejsou v obchodní síti dostupné. Veškeré objednávky náhradních klíčů a příslušenství řešte prosím výhradně s naším odborným poradcem.

Klíče vám na přání dodáme s pořadovým číslem pro lepší interní kontrolu vydaných klíčů. Garantujeme dodávky klíčů i cylindrických vložek po dobu dvaceti let od dodání. Cylindrické vložky Zolit a Bravus mají navíc technické řešení, které je chráněno přímo ochrannou známkou. V čem jsou tyto cylindrické vložky tak jedinečné? 

 

Unikátní cylindrické vložky

Zolit

Bezpečnostní cylindrická vložka Zolit je perfektní pro zabezpečení menších a středních objektů. Tato vložka vyniká originálním technickým řešením – tzv. INTOP Systémem, který je patentově chráněn a spočívá v důmyslně tvarovaném blokačním stavítku skrytém uvnitř těla cylindrické vložky. Proto má i samotný klíč velmi atypický tvar. Díky tomu má nejvyšší možnou odolnost proti vyhmatání planžetou. Technické řešení je patentově chráněno až do roku 2034 a vzhledem ke složitému výrobnímu procesu je vysoká pravděpodobnost, že si svou unikátnost udrží ještě déle. Splňuje nejvyšší bezpečnostní požadavky dle ČSN EN 1303.

Klíč k cylindircké vložce Zolit 

 

Bravus

Bezpečnostní cylindrická vložka Bravus je ideální pro systémy generálního klíče všech velikostí. Dáváte-li přednost důlkovému klíči, který nemá žádné ostré hrany a netrhá kapsy od kalhot, pak je Bravus správná volba. Robustní klíč, který perfektně padne do ruky, ovládá cylindrickou vložku nabitou množstvím bezpečnostních prvků. Kromě důlků je dalším bezpečnostním prvkem hrot na špičce klíče. Jedná se o unikátní technické řešení – tzv. Intellitec Systém, které důmyslně chrání cylindrickou vložku před neoprávněným vstupem. Uvnitř cylindrické vložky Bravus se nachází sofistikované blokační stavítko, které ovládá unikátní hrot na klíči. Technické řešení je patentově chráněno až do roku 2030 a vzhledem k složitému výrobnímu procesu je vysoká pravděpodobnost, že si svou unikátnost udrží ještě déle.

Klíč k cylindircké vložce Bravus

 

 

 

 

Jak systém zavést?

Nejsnazší řešení je zavolat svému odbornému poradci nebo nás kontaktovat přes zelenou linku 800 156 944. Během osobního setkání nejdříve zjistíme, co od tohoto systému generálního klíče očekáváte, jeho rozsah, jestli v budoucnu plánujete rozšíření systému, apod. Podle vašich požadavků vám pak navrhneme řešení přímo na míru, včetně odborného zaškolení.

 


Související článek
Bezpečné pracoviště: Produkty a legislativa

Bezpečné pracoviště: Produkty a legislativa

Poradíme vám, které produkty vám pomohou vytvořit bezpečné a přehledné pracoviště odpovídající legislativním požadavkům.

ABUS: Děláme ze světa o trochu bezpečnější místo

ABUS: Děláme ze světa o trochu bezpečnější místo

Bezpečnost

Od letošního června se na českém trhu stává HAPPY END významným distributorem zabezpečovacích systémů společnosti ABUS. Jaké mají výhody tyto zabezpečovcí systémy, na to jsme se zeptali Jense Hentschela, Sales Area Managera pro EU a Blízký východ.