I ještěrky hrají basketbal. Nevěříte? Přesvědčte se!

BezpečnostHappy End
I ještěrky hrají basketbal. Nevěříte? Přesvědčte se!

Kdo měl možnost zavítat 8. září na pražskou Letenskou pláň, mohl být svědkem neobvyklé podívané.

Pohybovaly se tu s ohromnou hbitostí, rychlostí, ale i přesností vysokozdvižné vozíky. Pod rukama svých řidičů se doslova měnily v mrštné „ještěrky“. A důvod? Konal se 11. ročník Linde Ještěrka Cupu, jehož partnerem se stal také HAPPY END.

„Jsme moc rádi, že jsme se stali partnery této skvělé akce a mohli tak přispět k dobré náladě a pohodě závodníků, jejich rodin i široké veřejnosti,“  spokojeně zhodnotil zapojení HAPPY ENDU marketingový ředitel společnosti Ondřej Sobička. „S firmou LINDE nás pojí společný zájem. Chceme, aby skladovací prostory byly bezpečným místem, kde se lidé nezraní a ani nedojde k materiálním škodám. A právě Linde Ještěrka Cup tento cíl zábavnou formou podporuje.“

 

Jesterka 2018

 

Celkem 186 borců z celé České republiky závodilo na Letenské pláni nejen v přesnosti a rychlosti, ale také bezpečnosti manévrů. Jednou z disciplín bylo i házení basketbalového míče do koše pomocí nosných vidlic. Vítěz v hodu míčem Petr Pelc ze společnosti Fehrer Bohemia dokonce překonal svůj loňský výkon a posunul český rekord na 25,52 s.

Celkové vítězství a titul mistra pro rok 2018 získal Milan Vyšata ze společnosti KOPOS KOLÍN. Ten také bude reprezentovat Českou republiku na zářijovém mistrovství světa Stapler Cup v německém Aschaffenburgu. Jízda ještěrkou není ale jen doménou mužů, proto byla vyhlášena i nejúspěšnější závodnice Monika Houšková z AIR POWER.

Zkrátka nepřišli ani malí závodníci, kteří poměřili své síly na šlapacích ještěrkách. Jak se říká: Co se v mládí naučíš, to později na Linde Ještěrka Cupu jako když najdeš…

Ale nešlo jen o závodění. Diváci mohli zažít příjemný den plný her a zábavy, kde si každý přišel na své.