Kdy jsou ocelové zábrany nejlepší volbou?

Bezpečnost
Kdy jsou ocelové zábrany nejlepší volbou?

Patří k vaší firmě venkovní prostory, kde potřebujete zajistit bezpečný chod, nebo provozujete čerpací stanici či parkoviště? Pak právě tam využijete ocelové zábrany.

Hlavně do exteriérů, ale i interiérů

Ocelové zábrany samozřejmě fungují i ve vnitřních prostorech, ale všechny jejich jedinečné benefity oceníte především ve venkovním prostředí. Proč? Ocelové zábrany jsou natřené kvalitní práškovou barvou a díky tomu odolávají i nepříznivým povětrnostním podmínkám. Řadu zábran máte na výběr se vzorem šrafování – černé pruhy tvoří reflexní páska a žlutá barva pruhů je zase výstražná a výrazná, což zajišťuje dobrou viditelnost i za horších světelných podmínek. Ocel je nehořlavá, proto se ocelové zábrany uplatní v provozech, kde je vysoké riziko požáru, a to bývá často ve vnitřních prostorech. Takže ano, ocelové zábrany jsou první volbou pro exteriéry, ale uplatnění najdou i ve specifických interiérech.


Od českého výrobce

Spolupracujeme s českým výrobcem, který má víc než 15letou zkušenost se svařováním ocelových konstrukcí. V portfoliu produktů od něj máme zábrany s různou nárazovou odolností, která se odvíjí od průměru ocelové trubky:

  • Ø 60 x 3 mm – odolají nárazu lehké manipulační techniky, jako jsou rudly nebo paletové vozíky,
  • Ø 76 x 3 mm – odolají nárazu elektrického vozíku nebo manipulátoru,
  • Ø 108 x 4 mm – odolají nárazu vysokozdvižného vozíku,
  • Ø 159 x 4,5 mm – odolají nárazu nákladního automobilu.


Snadná instalace

Modulové ocelové zábradlíPokud máte v provozu betonový podklad v dobrém stavu, nainstalujete ocelové zábrany poměrně snadno a rychle pomocí stabilních patek. Ocelové zábrany jsou také modulové, takže z nich můžete vytvářet ucelená řešení. V kombinaci s dalšími druhy zábran pak sestavíte ucelený systém ochrany osob a vybavení pro celý areál firmy.

 

S výběrem zábran i jejich instalací vám rádi pomůžeme

Dejte nám vědět a my přijedeme do vašeho provozu, abychom vám připravili návrh řešení přesně podle vašich potřeb. Po vašem schválení návrh zrealizujeme. Pro víc informací volejte 800 156 944.

 

AKCE


Související článek
Jak vybrat ochranné zábrany a nárazníky? Podívejte se do nového Produktového rádce.

Jak vybrat ochranné zábrany a nárazníky? Podívejte se do nového Produktového rádce.

Bezpečnost

Ochranné zábrany a nárazníky jsou nedílnou součástí každého průmyslového provozu. Podle čeho je vybírat? Praktické tipy se dočtete v novém Produktovém rádci.

Praxí ověřené a nové ochranné zábrany HUG TOWER

Praxí ověřené a nové ochranné zábrany HUG TOWER

Bezpečnost

Pokud jde o ochranné zábrany, myslí inženýři v MPM doslova na všechno. Nově přicházejí s ochranou i těch nejužších sloupů a sloupů zanořených do zdi. Nejdřív si ale řekněme, jak funguje jejich už nějakou dobu používaná ochran