Dezinfekční brány: rychlá a bezpečná dezinfekce celého těla na frekventovaných místech

BezpečnostČistota
Dezinfekční brány: rychlá a bezpečná dezinfekce celého těla na frekventovaných místech

Dezinfekce rukoupovrchů se v dnešní době stala už standardem. Viry a bakterie ale můžou ulpívat i na oblečení nebo botách. V provozech s pohybem velkého množství lidí proto doporučujeme používat dezinfekční brány, které zajistí rychlou a kompletní dezinfekci.

JAK VYPADÁ DEZINFEKČNÍ BRÁNA

Dezinfekční brána – model IndustryDezinfekční bránu tvoří dezinfekční sloupy, ve kterých jsou trysky (4 u vysokých sloupů a 3 u snížených sloupů). Ke sloupům je připevněná skleněná přepážka oddělující bránu od okolního prostoru.

S rostoucím počtem sloupů a trysek se zkracuje doba potřebná k účinné dezinfekci – u modelu Business (1 sloup/4 trysky) je to 8 vteřin, u modelu Public (2 sloupy/6 trysek) 6 vteřin a u modelu Industry (4 sloupy/12 trysek) jenom 4 vteřiny (ve všech případech včetně hlasových pokynů). Na základě stejného principu roste počet osob, které můžou využít bránu během jedné hodiny – až 450 osob u modelu Business, 600 osob u modelu Public a 900 osob u modelu Industry. Cena dezinfekční dávky na osobu se u jednotlivých modelů pohybuje od 0,65 Kč (model Business) do 1,80 Kč (model Industry).

Podlahu chrání odkapový rošt, na kterém jsou LED pásky. Provoz brány je tichý a bezobslužný. Bránu totiž ovládá řídící jednotka, která může být v dosahu až 50 metrů a ve které je 25litrový kanystr s dezinfekcí (externě ho můžete nahradit i větší nádobou).

V ceně je zahrnutá doprava, instalace a 25litrový kanystr dezinfekčního přípravku.


JEDINEČNÁ DEZINFEKČNÍ LÁTKA

Náplň do dezinfekčních bran – přípravek No19Náplně bran obsahují dezinfekční látku No19 se složením čistě na přírodní bázi a bez obsahu alkoholu. Zjednodušeně můžeme říct, že stejnou látku máme všichni v těle, jenom v nižší koncentraci. Jedná se o naprosto bezpečný, netoxický a nedráždivý roztok, který rychle ničí 99,9 % virů i bakterií. Po aplikaci se dezinfekční látka mění na vodu. Voní jemně a nezanechává stopy na oblečení. Stejně šetrná je i k životnímu prostředí. No19 je dezinfekce certifikovaná Evropskou chemickou agenturou a v České republice je řádně registrovaná.

Prevence proti koronaviru


DALŠÍ VÝHODY DEZINFEKČNÍCH BRAN

Některé nesporné výhody dezinfekční brány shrnul Ing. Vladimír Herščkovič ze Severočeských dolů a.s., kde bránu už používají. Zmiňuje modularitu systému, poměr cena/výkon, účinný dezinfekční proces v krátkém časovém intervalu, potřebu minimální obsluhovatelnosti, stoprocentní funkčnost, spolehlivost, reprezentativní vzhled, možnost přizpůsobení designu firemnímu brandu a v neposlední řadě českou výrobu. Podívejte se, jak dezinfekční brána funguje v Severočeských dolech a.s. v praxi.

AKCE


Související článek
Kolik vás stojí jedna dávka dezinfekce na ruce?

Kolik vás stojí jedna dávka dezinfekce na ruce?

ČistotaEkologie

V mnoha typech provozoven už několik týdnů platí zákonná povinnost zajistit pro všechny dezinfekci na ruce. Jak je to ve vašem provozu? Kolik osob jím denně projde? Kolik dávek dezinfekce na ruce spotřebují? A spočítali jste si, kolik vás j

Bez zápachu nebo s vůní, bezoplachová a ekologická – taková je naše dezinfekce

Bez zápachu nebo s vůní, bezoplachová a ekologická – taková je naše dezinfekce

BezpečnostČistota

Náš bezoplachový hygienický gel na ruce už dobře znáte. Natolik se osvědčil, že jsme pro vás připravili několik novinek.

Představujeme vám systémové řešení úklidu, čistoty a hygieny EUSORB

Představujeme vám systémové řešení úklidu, čistoty a hygieny EUSORB

Znakem bezpečného provozu je mimo jiné to, že splňuje vysoké standardy čistoty, organizace a hygieny. To s sebou ale může nést spoustu práce a velké náklady. Seznamte se proto s naším komplexním systémovým řešením úklidu, čistoty