Cederroth: První pomoc bezpečná pro lidi i planetu

Bezpečnost
Cederroth: První pomoc bezpečná pro lidi i planetu

Celý svět čelí výzvám v oblasti udržitelnosti, pro které je zcela zásadní přechod z lineárního toku materiálů na cirkulární tok. A právě cirkularita rezonuje v plánech udržitelnosti firmy Orkla Wound Care – výrobce prostředků první pomoci značky Cederroth – stanovených do roku 2024.

Výrobce a jeho udržitelné ambice

Pokud jde o segment prostředků první pomoci a prostředků k běžné péči o rány, je Cederroth lídrem na mnoha trzích. Zákazníci a spotřebitelé právem očekávají, že výrobce těchto produktů bude pracovat na tom, aby minimalizoval jejich dopad na životní prostředí. Výrobce se proto zavázal, že začlení udržitelnost do svých stávajících produktů a bude je v tomto ohledu stále vylepšovat, spíš než aby vyvíjel samostatnou udržitelnou řadu produktů. Materiály nahradí jejich ekologičtějšími variantami, sníží emise skleníkových plynů vznikajících při výrobě a přepravě svých produktů a usnadní jejich recyklaci.


Recyklovaný plast ze starých ledniček

Stará ledničkaV Cederrothu usilovně pracují na tom, aby dál vylepšovali svoje produkty a udržovali jejich vyhlášenou, vysokou kvalitu. Stále se snaží snižovat svůj dopad na klima a přicházet s udržitelnějšími produkty. Jedním z kroků, jak těchto cílů dosáhnout, je vývoj produktů a obalů šetrnějších ke klimatu. V lednu 2022 Cederroth uvedl na trh stanice a zásobníky prostředků první pomoci z pro ně typicky zeleného plastu, nově ale z víc než 85 % recyklovaného ze starých ledniček a podobných spotřebičů. Ročně tak recykluje 100 tun plastu, což odpovídá hmotnosti asi 100 aut.

V dalším kroku Cederroth plánuje nahradit udržitelnějším materiálem také průhledný plast vík obalů.

Logo Made From Recycled PlasticZelený plast stanic a zásobníků s prostředky první pomoci značky Cederroth je z víc než 85 % z recyklovaného plastu. A zelený plast stanic s výplachy očí značky Cederroth je z recyklovaného plastu z víc než 64 %.

Produkty značky Cederroth vyrobené z recyklovaného plastu poznáte podle loga Made From Recycled Plastic.

 


Proč se recyklovaný plast vyplatí?

Stanice s prostředky první pomoci CederrothPoužívání recyklovaného plastu má mnoho výhod. Při výrobě recyklovaného plastu vzniká o 90 % míň emisí CO2 než při výrobě nového plastu. Využíváním recyklovaného plastu tak snížíme emise CO2 ekv. o 300 tun ročně ve srovnání s výrobou a používáním nového plastu. Za 300 tunami CO2 ekv. si představte třeba 300 letů ze Stockholmu do Ženevy a zpět nebo celoroční vyřazení 120 aut z dopravy.


A co obalový materiál?

V Cederrothu se snaží průběžně snižovat množství obalového materiálu, například zmenšují obaly náplastí. Používají také papírové krabice a kartony z recyklovaných zdrojů (například z papíru s certifikací FSC) a smršťovací a bumblinkové 100% recyklovatelné LDPE fólie. Všechen obalový materiál prostředků první pomoci značky Cederroth je vyrobený z víc než 50 % z recyklovaných materiálů.


Použití zásobníku detekovatelných náplastíS Cederrothem produkujete míň odpadu

Stanice a zásobníky prostředků první pomoci jsou opakovaně použitelné, protože spotřebované produkty můžete doplňovat. Tím snižujete množství produkovaného odpadu.

 

 

 

Zdroj: Safe First Aid for People and Planet


Související článek
Cederroth – první pomoc na nejvyšší úrovni

Cederroth – první pomoc na nejvyšší úrovni

Bezpečnost

Záleží vám na bezpečnosti vašeho pracoviště nebo provozu? Pak byste měli vědět o prostředcích první pomoci Cederroth. V tomto článku se dozvíte, co Cederroth je a co nabízí.

Unikátní systém lékárniček Cederroth

Unikátní systém lékárniček Cederroth

Bezpečnost

Značka Cederroth přichází s různými typy lékárniček, které se liší velikostí a účelem použití. Společných ale mají hned několik výhod. Na některé z nich se podívejme zblízka.

Nová studie varuje před výplachy očí s obsahem fosfátového pufru

Nová studie varuje před výplachy očí s obsahem fosfátového pufru

BezpečnostPoradna

V posledních letech z různých hlášení vyplývá, že použití výplachu očí, který obsahuje fosfátový pufr*, k ošetření oka poškozeného nějakou leptavou látkou je nebezpečné. Potvrzuje to i nová německá studie, která odhaluje, že už po

Produkty Cederroth jsou v souladu s MDR

Produkty Cederroth jsou v souladu s MDR

Věděli jste, že všechny prostředky první pomoci značky Cederroth jsou v souladu s MDR? A co to MDR vlastně je? To se dozvíte v tomto článku.

Jak ošetřit různé typy popálenin

Jak ošetřit různé typy popálenin

BezpečnostPoradna

Při příležitosti Mezinárodního dne boje proti popáleninám, který připadá na 8. října, si připomeňme, jak postupovat, když k popálení dojde. K drobným popáleninám totiž dochází celkem často a dají se ošetřit přímo na místě.