Případová studie: Bezpečnostní systém Salvo v Hero Logistics

BezpečnostHappy End
Případová studie: Bezpečnostní systém Salvo v Hero Logistics

Firma Hero Logistics vznikla v roce 2006, kdy začala působit jako dopravce továrny Toyota v texaském San Antoniu. Dnes zprostředkovává komplexní logistické služby po celých Spojených státech. Před několika lety ale řešila problém, jak zajistit nakládací rampy, aby v jejich prostoru nedocházelo k předčasným odjezdům a jiným nechtěným pohybům vozidel.

Požadavek

Najít finančně efektivní, bezpečné a zároveň ne zcela fixní (snadno demontovatelné) řešení, které by bránilo nechtěným pohybům vozidel v okolí nakládacích ramp a s nimi spojeným rizikům.


Řešení

V Hero Logistics se rozhodli pro bezpečnostní systém Salvo, který brání předčasnému odjezdu vozidla od nakládací rampy a zvyšuje tak bezpečnost pracovníků ve skladech. Zároveň přináší i všechny další benefity, které v Hero Logistics požadovali.


Výsledek

Zavedením systému Salvo eliminovala firma Hero Logistics faktor lidské chyby při nakládkách/vykládkách, a vytvořila tak celkově bezpečnější pracovní prostředí.

 

„V každém skladu mají něco, čím se snaží zabránit nechtěnému rozjetí vozidel. Bezpečnostní systém Salvo je ale asi to nejlepší, co jsem kdy v praxi viděl.“
Ron Ford, manažer v Hero Logistics, Laredo, Texas, USA

 


Jak to bylo se systémem Salvo v Hero Logistics

Bezpečnostní systém Salvo v Hero LogisticsV květnu 2014 oslovili zástupci Hero Logistics Pierra Balsona, tehdejšího obchodního manažera firmy Salvo v USA. Zajímalo je, jak zabezpečit nakládací rampy v jejich skladu v San Antoniu. Hledali systém, který by vyhovoval specifickým potřebám jejich provozu – například během horkých letních dní chtěli mít možnost nechat vrata ramp otevřená. Zároveň potřebovali, aby byl systém snadno demontovatelný, protože tou dobou měli sklad v pronájmu.

Pierre vzpomíná: „Když mi v Hero Logistics řekli, co řeší, okamžitě jsem věděl, že bezpečnostní systém Salvo je pro ně dokonalým řešením. Splňoval všechny požadavky, které zástupci firmy měli – finančně efektivní, bezpečný a s možností snadné demontáže. Systém navíc umožňuje, aby vrata nakládací rampy zůstala otevřená, a přesto zaměstnance pořád chrání před rizikem pádu.“

Po několika měsících používání zkušebního setu dostal Pierre zprávu, že jsou v Hero Logistics s řešením spokojení a chtějí systém zavést i v dalších svých skladech.

Dnes bezpečnostní systém nakládacích ramp značky Salvo používají v Hero Logistics v několika provozech po celých Spojených státech, včetně zmíněné pobočky v texaském Laredu.

Když v Hero Logistics v Laredu začínal jako manažer výše citovaný Ron Ford, zodpovídal mimo jiné za bezpečnost nakládacích ramp. Líbilo se mu, že v Hero Logistics si na bezpečnosti zakládají a že 10 ze všech nakládacích ramp, na které měl dohlížet, mělo už bezpečnostní systém nainstalovaný.

„Díky systému Salvo se nebojíme, že by návěs nebo kamion odjely moc brzo. To je na něm nejlepší,“ říká Ron. „Jsem daleko klidnější, když vím, že jsou brzdy návěsu odpojené od přívodu vzduchu a tak zablokované ještě před tím, než se vrata rampy otevřou.“

Během své dlouhé praxe v logistice získal Ron bohaté zkušenosti a zažil skoronehody a jiné incidenty, takže moc dobře ví, jak důležitá je bezpečnost a jaká nebezpečí se v okolí nakládacích ramp skrývají.

Ron to shrnuje slovy: „V každém skladu mají něco, čím se snaží zabránit nechtěnému rozjetí vozidel. Bezpečnostní systém Salvo je ale asi to nejlepší, co jsem kdy v praxi viděl.“

Firmy Hero Logistics a Salvo společně vytvořily bezpečné prostředí nakládacích ramp, a eliminovaly tak nechtěné odjezdy vozidel i faktor lidské chyby.

Produkty Salvo


Související článek
Porovnání nákladů na údržbu různých bezpečnostních systémů nakládacích ramp

Porovnání nákladů na údržbu různých bezpečnostních systémů nakládacích ramp

Nakládací rampa neodmyslitelně patří do každého výrobního provozu, skladu nebo logistického centra. Umožňuje příjem potřebných materiálů a přepravu hotového zboží k zákazníkům. Nakládací rampa je ale také místem, kde může docházet k ne