Hasičské záchranné akce s HAPPY ENDem

Akce
Hasičské záchranné akce s HAPPY ENDem

Nenechte si ujít příležitost na vlastní oči sledovat profesionální hasiče v akci. V rámci Dne IZS se koná už XXV. ročník Memoriálu JUDr. Františka Kohouta, na kterém se týmy hasičů z celé České republiky sejdou v sobotu 14. 9. 2019 na Výstavišti v pražských Holešovicích, aby zde předvedly své záchranářské umění.
Budou soutěžit v tom, jak rychle a zároveň i bezpečně dokážou vyprostit uvízlé osoby z havarovaných vozidel. A HAPPY END bude jako partner opět při tom.

„Člověku se úplně tají dech, když vidí ty vraky aut, ze kterých hasiči musí co nejrychlejším, ale zároveň i nejšetrnějším způsobem dostat lidi ven,“ sdílí své pocity ředitel HAPPY ENDu David Lošťák. „Jsme moc rádi, že naše produkty a podpora může hasičům pomoct i v těchto složitých situacích, kdy každá vteřina rozhoduje, a to nejen na závodech, ale zejména při reálném zásahu.“ 

 

Jak Akce probíhá

 
Soutěžní družstva jsou většinou sestavena ze čtyř členů: velitele a tří hasičů. Družstva si vylosují pořadí. Následně je stanoven scénář zásahu. Scénáře jsou vybírány podle reálných událostí, které se běžně stávají na našich silnicích. Vše se pečlivě naaranžuje a celý zásah bedlivě sledují zkušení rozhodčí. Ti posuzují nejen rychlost práce soutěžících, ale také týmovou spolupráci, navrženou taktiku, kvalitu a techniku vyprošťování a samozřejmě i bezpečnost celého zásahu. Obdiv si zaslouží také figuranti, kteří se často musí doslova vsoukat do velmi těsných prostor a nepohodlných pozic a trpělivě čekat na svoji záchranu.
 

Minulý rok získalo první příčku družstvo HZS Pardubického kraje ze Svitav. Nicméně v tomto případě více než jindy platí, že všichni soutěžící jsou vítězové. Vždyť jen v minulém roce hasiči zachránili při dopravních nehodách, požárech nebo jiných případech 22 265 lidí přímo a dalších 55 700 osob evakuovali před hrozícím nebezpečím. Bez přehánění se dá říci, že hasiči jsou  naši novodobí hrdinové a patří jim náš obdiv a dík.