HAPPY END: Partner konference CEE Environmental Health & Safety

Happy End
HAPPY END: Partner konference CEE Environmental Health & Safety

Jaké výzvy přináší moderní technologie do našeho života? A jak nám může promyšlený přístup k BOZP pomoci vyrovnat se s jejich případnými negativními dopady a využít je v náš prospěch? Nejen o tom diskutovali odborníci na lednové mezinárodní konferenci BOZP, jejímž partnerem byl HAPPY END.

Moderní technologie přinášejí do našeho života mnoho pozitivních impulzů. Zároveň zásadním způsobem mění i náš životní styl. Vnášejí do něj nové prvky, které mohou být rizikové: pocit spěchu, přehlcení informacemi… Podstatným způsobem se stírá rozdíl mezi osobním a pracovním životem. Výsledkem je, že zhruba 15 % světové populace trpí nějakým typem duševního onemocnění. A to je jen špička ledovce. Rizika spojená s duševními chorobami a stresem představují pro společnost nejen morální škody, ale také vysoké ekonomické ztráty. A právě o tom, jak může komplexní a promyšlený přístup k BOZP vyvážit případná negativní rizika, diskutovali odborníci na mezinárodní konferenci CEE Environmental Health & Safety v Praze.

 

CEE Environmental Health & Safety v Praze

Konference, kterou organizovala Britská obchodní komora, probíhala 24. ledna 2019 v kongresovém centru hotelu Carlo IV. Příspěvky všech přednášejících se vyznačovaly vysokou profesní kvalitou a praktickou hodnotou. O své zkušenosti se podělili přední odborníci a manažeři z různých oborů, firem a institucí: IOSH, Siemens, Skanska, ArcelorMittal, Vodafone, Royal Mail Group a další. Nechyběly ukázky moderních technologických novinek, které byly vyvinuty speciálně pro BOZP. Navíc si sami účastníci mohli vyzkoušet, jak se dá využít virtuální realita při nácviku prevence nebezpečných situací.

Ani HAPPY END jako partner konference nezůstal pozadu. Prezentoval nové unikátní produktové řešení na poli BOZP pod názvem SAFETY POINT.

„SAFETY POINT jsme vyvinuli jako komplexní řešení pro ochranu zdraví a včasný zásah. Poskytuje uživatelům potřebné vybavení – od lékárniček, defibrilátorů přes evakuační ochranné prostředky až po havarijní soupravy,“ vysvětluje marketingový ředitel Ondřej Sobička a pokračuje: „SAFETY POINT ale také pomůže při školení zaměstnanců a jejich přípravě přímo na pracovišti. Bezpečnost a ochranu zdraví tak zase o něco posunujeme od formalismu do praxe.“